donderdag 2 december 2021

Sint online

 Vandaag konden we de sint online ontmoeten. De kleuters vonden het alvast heel leuk. Het avontuur begon al aan de klas...de grote staf die we gemaakt hebben moest immers mee naar de sint. Er werd al enthousiast gezongen en er werd vooral goed samengewerkt om bij de sint te komen.

Bij de sint toonden we de staf en mochten we ons liedje zingen. De sint vertelde ons dat er nog een verrassing klaar stond voor alle kindjes. Die haalden we dan ook nog op en tenslotte moest de staf nog naar de eetzaal waar hij tentoongesteld staat voor het raam.

Voor de kleuters die er niet bij konden zijn door ziekte of quarantaine filmde ik het hele gebeuren. Maar misschien zijn alle mama's en papa's (en opa's/oma's) wel nieuwsgierig om hun sloebers in actie te zien. Daarom volgende link om het filmpje te bekijken.

Bezoek aan de sint



In de klas gingen we ook aan de slag. De kleuters tekenden of schreven de stoomboot. Eerst mochten ze sint, piet en de vlag kleuren en daarna op muziek de stoomboot maken. Ik filmde dit zodat de kleuters die het werkje thuis hebben dit ook eens kunnen proberen. Met de volgende link te bekijken:

Krullenbol: de stoomboot 

Ik vertelde vandaag ook het verhaal van Jules en de mijter van de sint. Misschien ook leuk voor de kindjes die er niet bij waren om eens te kunnen zien.



Jules en de mijter van sint


Deze avond gingen ze allemaal naar huis als sint of piet! En terwijl we nog even zaten te wachten zongen we het lied. Voor alle kleuters leuk om mee te zingen thuis!


Veel kijkplezier!



Geen opmerkingen: