zondag 6 maart 2022

Ark van Noach

 Het verhaal van Noach en zijn ark sprak de kleuters heel erg aan... 

Op dikketruiendag stonden we even stil bij hoe we nu met onze wereldbol omgaan.

Hier poseren we even voor de foto...






Stap voor stap bouwen we het verhaal op en maken we een kunstwerk. Hier zie je hoe de golven tot stand kwamen...eerst beleven en daarna schilderen...

meisjes maken golven

golven schilderen


De boot wordt geschilderd met behulp van een stappenplan. Wie dat nog moeilijk vindt kan een voorgetekende boot inschilderen.


Noah en zijn vrouw schilderen ze zelfstandig met waterverf


En natuurlijk wordt er ook met de ark van noach gespeeld.

Ook de meegebrachte dieren hadden veel succes maar ik vergat om daar ook wat foto's te maken. In de klas was ook een grote boot waar met dieren gespeeld kon worden maar ook daar heb ik jammer genoeg geen foto's van genomen.

We oefenden ook het tellen met behulp van de dobbelsteen. Op de vorige foto zie je hoe ze ook zelf met de dobbelsteen aan de slag gaan.

Ze vonden het heel leuk om telkens twee dieren samen te zetten en omdat carnaval in aantocht was mochten ze zich verkleden.










We gingen op bezoek bij de klassen van de eerste kleuterklas en ook eens naar het bureau. De directeur was niet beschikbaar maar oma Mia vond het super leuk dat we er waren.
Kom ga je mee

































We keken ook elke dag naar een filmpje op tv. Er waren telkens twee dieren die het tegen elkaar opnemen zoals bij de masked singer. De kleuters moesten raden wie er aan de beurt was. Ondertussen werd er gezongen. Dit telkens op oude kinderliedjes...misschien hoorde je ze thuis ook wel. Het waren deze liedjes: ' k heb de zon zien zakken, 'k zag twee beren, hoofd,schouders, knie en teen, alle eendjes zwemmen in het water.

Hierbij ook een klein videofragment om te tonen hoe ze meeleven.

meedoen

filmpje 2

Geen opmerkingen: